Billig Forbrukslån

Forbrukslån og muligheter

Er du på jakt etter flere muligheter er det viktig at du bruker pengene på en god måte. Skal du bruke penger på en god måte er det også viktig at du har nok penger å bruke. Penger kan tjenes, arves eller på andre måter fås. Lån er en typisk måte å få penger på. Det er ikke den beste fordi pengene må leveres tilbake. Skal du ikke levere dem tilbake så slipper du det, men låner du penger fra en bank vil du alltid måtte betale tilbake, med renter. Det koster penger å låne penger og du må betale dette. Bankene er selskaper som er der for å tjene penger. Dette er et yrke som mange andre yrker. Det er med andre ord morsomt å være seg selv og det er morsomt å gjøre ting som du kan gjøre på en fin måte. Ta deg et tak på en god måte og bruk tiden fornuftig. Ikke tenk på alt det andre og se etter de muligheter som du har foran deg.

Søknad

Når du søker på lån er det viktig at du søker på lån på en god måte. En av de beste stedene å søke på lån er på nett. De fleste banker tillater ikke lengre å søke på lån andre steder. Skal du få et lån så må du få det til nå. Ikke vent med å søk, men send en søkand i dag.

Svar

Forbrukslån krever disiplin. Disiplin som gjør at du kan gjøre akkurat det du har lyst til. Billig forbrukslån er en fin mulighet for alle som ikke ønsker hjelp fra andre. Man kan få låne penger til en grei pris mot at man betaler for det. Etter at man har gjort alt forarbeidet og du har søkt er noe av det mest spennende hva svaret er.

Hvor lang tid tar det derfor å få svar? Svaret kommer raskt, veldig raskt. De fleste sender svar innen sekunder eller minutter. Det er kun tastetrykk unna. Når svaret har kommet og betingelsene gitt må du sende inn litt forskjellig informasjon slik at de får bekreftet informasjonen du har gitt.

Penger

Etter at svaret har kommet og du har sendt inn riktig informasjon er det bare å lene seg tilbake å vente på at pengene skal komme. Hvor lang tid tar det så å få disse pengene? Tidspunktet for leveransen av pengene varierer. Er det din vanlige bank som utsteder forbrukslånet kan det ta noen minutter til noen dager. Er det en bank som kun driver med forbrukslån som har utstedt lånet ditt er det fort noe helt annet. Da kan det ta så mye som 3-4 dager. I det store bildet er dette ikke mye. Med andre ord, det går fort å få penger så lenge du har gjort den jobben du skal gjøre, nemlig å sende inn rett dokumentasjon og den er godkjent.

Strømprisen vil øke

Det er ventet at strømprisen vil øke i framtiden, kanskje på grunn av klimaendringer, eller en kombinasjon av mange faktorer. Faktum er at vi i Norge betaler relativt lite i forhold til normal inntekt også videre. Men det er ikke sikkert det er strømprisen i seg selv som vil bli så mye forandret, men heller ting som nettleien og andre avgifter. Dessuten er Norge i et konkurrerende marked, og flere vil ha påvirkning og kontroll på markedsandelene. I tillegg blir husstandene utstyrt med en AMS-boks i løpet av 2018, som skal måle strømforbruket mer presist. Her skal legges til at det ikke er målingen i seg selv som vil koste forbrukerne, og ikke installeringen direkte. Men indirekte vil den koste ved at nettleien vil gå opp. Så hva skal vi som forbrukere gjøre med at strømmen totalt sett blir dyrere?

Det er ikke direkte klimatruende å bruke strøm i Norge. Vannkraften står for 95% av all energi brukt til lys og varme i norske husstander. Men med den handelsmodellen vi bruker i dag, er andre land nødt til å utvinne fossile brennstoff som kull og gass til dette formålet. Det betyr igjen at norske husstander indirekte også bruker billig strøm fra slike energikilder. Det kan bety at norske husstander må bli nødt til å akseptere denne økningen, men desto mer spennende å prøve å finne måter å redusere sin bruk på.

Det handler om å tenke selv!

For det skal ikke mye til for å finne metoder til å redusere sitt forbruk på. Det handler om faste regler for bruk av dusj, redusere gjennomsnittstemperaturen inne og heller kle på seg en god og varm genser på kalde dager, tenke på å isolere vegger og gulv ekstra og gå over til sparelamper! Strømprisen forsvinner ikke uansett, og man må bare ta seg i nakkeskinnet, sette seg ned og se på hva som drar strøm. Med de nye målerne vil man også kunne følge med selv. Det er billigst å bruke strøm på natta og formiddagen, og dyrest på morgen og kveld.

Det kan være vanskelig å kutte ned på vanene sine

Det er likevel ingen som sier det er enkelt å kutte strømforbruket. Mange enheter og den varme gode dusjen kan ødelegge den gode trenden man var inne i. Og mange løsninger krever ofte at man må kjøpe nye ting, slik som sparedusj, LED-pærer, varmepumpe, isolasjon, nytt kjøleskap også videre. Det man kan tenke på da er at det er mange ting man kan gjøre gratis for å redusere strømforbruket. Det gjelder å tenke ”sjæl”, når man skal få en strømregning man kan smile til. Disse gratis tingene kan være vanskelig å prakke på familien når det fryser på ute. Å kutte ned på dusj-tid og Gaming på spillkonsollen kan bety store konflikter. Men med straff kommer også belønning. Hvordan man kan redusere strømforbruket i storfamilier er ingen sak med konkrete løsninger, men snakk om å gi og ta.

Hvordan søke om et forbrukslån?

Forbrukslån

Forbrukslån er et type lån som tilrettelegger for at folk kan bruke lånet på en slik måte som de selv ønsker å bruke pengene. Ingen spør deg om hvordan du bruker ditt forbrukslån. Selve lånet har ingen sikkerhet. På denne måten ville det vært bedre å bare kalle lånet et usikret lån, så slipper man å bruke det noe mer forvirrende begrepet forbrukslån. Selve ordet forbrukslån legger opp til at lånet er til forbruk, men som tidligere nevnt kan lånet brukes til absolutt hva du vil. Selve ordet forbruk er misvisende og burde kanskje fjernes fra lånet.

Individuelle søknader

Det er ganske mange tilbydere og formidlere av forbrukslån. På grunn av alle disse aktørene kan det være vanskelig å vite hvor man skal starte og hva som er den beste tilnærmingen til å finne det beste forbrukslån. Du kan gå til en bank å søke på forbrukslån der. De fleste banker tilbyr nå forbrukslån. Anskaffelsen av et forbrukslån er en prosess som kan gjøres på internett. Du fyller ut en søknad på for eksempel en eller annen type bank. Banken vil da fortelle deg hva som ble resultatet av søknaden vanligvis i elektronisk form.

Søk en gang på flere lån

En annen måte å søke på forbrukslån på er å bruke en formidler av forbrukslån. Formidleren av forbrukslån er da ikke en bank, men heller en tilrettelegger for at folk kan søke på forbrukslån hos flere banker samtidig. Dette er den største fordelen med å bruke låneformidlere. Du kan da søke på flere banker med en gang uten at du må skrive individuelle søknader hver gang du ønsker å få et tilbud. Det er akkurat her kjernen av prosessen ligger. Du får nemlig ikke vite hvor mye et forbrukslån koster deg før du har søkt. Leser du om forbrukslån på en bank sin side eller på en formidler som Sambla, vil du se at det er oppgitt en minimumsrente og en maksimumsrente. Spennet på denne renten er vanligvis så stor at det ikke hjelper oss noe som helst å vite dette tallet. Står det at lånet går fra 7% til 20% så gir det deg informasjon om at renten har et stort spenn. Hvis du da går til en annen side som hadde sakt at renten går fra 25% til 40% så vil du i hvert fall vite at det er steindyrt å søke på lån på dette siste stedet.

Tenk praktisk

Når du låner penger må du tenke praktisk. Du kan bruke mye tid å se over hvor mye du må betale i renter og avdrag, hva gebyret er hver måned og andre kostnader ved lånet. Dette er veldig bra og dette må du gjøre. Samtidig må du også tenke på deg selv og din egen økonomi. Trenger du egentlig dette lånet eller kan du klare deg uten. Når du har tenkt over dette kan det kanskje være lettere å ta avgjørelsen.

Hva er inkasso?

Inkasso er et ord som beskriver en prosess hvor en person eller selskap inndriver en gjeld som ikke har blitt betalt ved forfall. Det er en egen lov, Inkassoloven, som styrer hvordan inkasso skal gjøres. Det er ingen spesielle krav til at du må purringer, men du må sende et inkassovarsel 14 dager eller mer før det går til inkasso. Du kan sende inkasso selv eller du kan betale et inkassoselskap til å gjøre denne prosessen for deg. Det er flust av inkassoselskap rundt omkring i Norge som kan gjøre dette for deg. Lindorff er kanskje det mest kjente selskapet som krever inn ubetalte regninger.

Krever et inkassoselskap inn regninger legger de vanligvis på inkassogebyrer og andre kostnader. Betaler du ikke regningene dine så må du betale regningen, men også gebyrene som blir lagt på for å dekke kostnadene med prosessen. Driver du inn regningen selv og dropper et inkassoselskap kalles det egeninkasso. Har ikke du betalt en regning og det blir en inkassosak på deg så kan du si til inkassoselskapet at du bestrider regningen. Du blir den ikke inndrevet og du får et pusterom til å krangle om regningen skulle det bli slik.

Forbrukslån fører ikke til inkasso

Media skriver mye om forbrukslån om dagen. Mye av det som skrives er ikke riktig. Forbrukslån har et dårlig rykte blant mange selv om det er et veldig godt redskap for mange av oss til å komme oss et steg videre i livet. Mange som ønsker å starte for seg selv eller gjerne vil kjøpe seg første leiligheten trenger forbrukslån for å gjøre dette. Det er ikke noe feil ved dette og ingen må dømme folk for at de gjør dette. Forbrukslån er for mange veien ut av økonomiske problemer og inn i stabile økonomiske rammer.

Bankene som gir forbrukslån sjekker kundene før de får lånet. Det vil si at bankene ikke gir ut lån til folk som opplagt ikke klarer å betale, men heller gir det til kunder som de er trygge på skal klare å betale banken tilbake lånet. Media tegner ofte et bilde av en industri som gir ut lån med en veldig høy rente for å gjøre folk til gjeldsslaver. Dette er helt feil.

Forbrukslån kan koste mer

Det stemmer at forbrukslån er dyrere enn andre lån, som hus og billån. Dette fordi de siste lånene tar sikkerhet i kjøpsobjektet. Tar du opp et billig forbrukslån får du penger uten at du trenger å gi sikkerhet. Banken tar en høyere risiko og du betaler litt mer for at banken tar denne risikoen. Banken gjør en kredittvurdering av deg og en analyse av din inntekt. Etter en slik sjekk vet banken om du har rom nok til å betale tilbake. Bankene gjør dette fordi de ønsker å unngå inkasso. Bare fordi noe koster litt mer betyr ikke dette at banken leder deg mot inkasso. Du kjenner din økonomi best.