Forbrukslån

Det er et ofte spredt rykte at forbrukslån er dyre og at de kommer med skjulte kostnader. Dette stemmer ikke. Ja, det kan sies at forbrukslån er dyre. Dette spørsmålet besvares utafra en sammenligning av lån rundt deg. Får du et tilbud om forbrukslån til 18% mens du betaler 2,4% på huslånet, så er forbrukslånet dyrt sammenlignet med huslånet ditt. Det at noe er dyrt betyr ikke at lånet har skjulte kostnader eller at noen prøver å misbruke deg. Ta heller tak i din egen økonomi og still deg spørsmålet, trenger jeg egentlig dette lånet?

Det er ingen skjulte kostnader innenfor forbrukslån. Alle kostnadene er helt åpne og du ser de med en gang. Den nominelle og den effektive renten kan være høy. Det vil også være etableringsgebyr, termingebyr og andre gebyr. Alle disse gebyrene er på første side av lånetilbudet og ingen prøver å gjemme dette bort fra deg og dine øyne. Det er viktig at du bruker litt tid og retter oppmerksomheten din på alle skriftlige dokumenter du får presentert foran deg.

Det er ditt ansvar og skaffe deg oversikten over hva lånet koster deg. Er du litt slapp og ikke gidder alt det maset du føler det kan være med å få oversikten så i hvert fall sjekk den effektive renten. Denne renten reflekterer alle kostnadene ved lånet og du vil raskt få en god indikasjon over hvor mye lånet koster deg. Det er fortsatt ingen skjulte kostnader. Dette er det viktig å huske.