Forbrukslån

Forbrukslån er et type lån som tilrettelegger for at folk kan bruke lånet på en slik måte som de selv ønsker å bruke pengene. Ingen spør deg om hvordan du bruker ditt forbrukslån. Selve lånet har ingen sikkerhet. På denne måten ville det vært bedre å bare kalle lånet et usikret lån, så slipper man å bruke det noe mer forvirrende begrepet forbrukslån. Selve ordet forbrukslån legger opp til at lånet er til forbruk, men som tidligere nevnt kan lånet brukes til absolutt hva du vil. Selve ordet forbruk er misvisende og burde kanskje fjernes fra lånet.

Individuelle søknader

Det er ganske mange tilbydere og formidlere av forbrukslån. På grunn av alle disse aktørene kan det være vanskelig å vite hvor man skal starte og hva som er den beste tilnærmingen til å finne det beste forbrukslån. Du kan gå til en bank å søke på forbrukslån der. De fleste banker tilbyr nå forbrukslån. Anskaffelsen av et forbrukslån er en prosess som kan gjøres på internett. Du fyller ut en søknad på for eksempel en eller annen type bank. Banken vil da fortelle deg hva som ble resultatet av søknaden vanligvis i elektronisk form.

Søk en gang på flere lån

En annen måte å søke på forbrukslån på er å bruke en formidler av forbrukslån. Formidleren av forbrukslån er da ikke en bank, men heller en tilrettelegger for at folk kan søke på forbrukslån hos flere banker samtidig. Dette er den største fordelen med å bruke låneformidlere. Du kan da søke på flere banker med en gang uten at du må skrive individuelle søknader hver gang du ønsker å få et tilbud. Det er akkurat her kjernen av prosessen ligger. Du får nemlig ikke vite hvor mye et forbrukslån koster deg før du har søkt. Leser du om forbrukslån på en bank sin side eller på en formidler som Sambla, vil du se at det er oppgitt en minimumsrente og en maksimumsrente. Spennet på denne renten er vanligvis så stor at det ikke hjelper oss noe som helst å vite dette tallet. Står det at lånet går fra 7% til 20% så gir det deg informasjon om at renten har et stort spenn. Hvis du da går til en annen side som hadde sakt at renten går fra 25% til 40% så vil du i hvert fall vite at det er steindyrt å søke på lån på dette siste stedet.

Tenk praktisk

Når du låner penger må du tenke praktisk. Du kan bruke mye tid å se over hvor mye du må betale i renter og avdrag, hva gebyret er hver måned og andre kostnader ved lånet. Dette er veldig bra og dette må du gjøre. Samtidig må du også tenke på deg selv og din egen økonomi. Trenger du egentlig dette lånet eller kan du klare deg uten. Når du har tenkt over dette kan det kanskje være lettere å ta avgjørelsen.