9 tips for å ringe mens du reiser

Innlegget er sponset

I dagens fartsfylte verden er vi avhengige av mobiltelefonene våre, spesielt på reise. Det være seg for jobb, personlige eller nødanrop, vi må holde kontakten når du er på farten. Men å ringe mens du reiser kan være vanskelig, gitt den varierende nettverksdekningen, roaming-avgiftene og språkbarrierene. Så, hvordan kan du holde kontakten og få mest mulig ut av samtalene dine, uten å bryte banken eller oppleve samtalefall og avbrudd? Vel, ikke bekymre deg, siden vi har samlet 9 tips for å ringe mens du reiser en lek!

Enten du reiser til utlandet for å jobbe, studerer i utlandet eller bare ferierer, er det viktig å holde kontakten med dine kjære og kolleger. Men kostnadene for internasjonale roaming-avgifter og databruk kan raskt øke, og du får en høy regning på slutten av reisen. Dessuten kan det være utfordrende å navigere på det lokale språket og lokale skikker, noe som gjør kommunikasjon vanskelig. Å ha noen få telefonetiketter og triks kan utgjøre en forskjell i et slikt scenario.

Tips 1: Ikke ta det med ro

Hvis du planlegger å ringe mens du reiser, er det viktig å planlegge og ikke ta det med ro. Mobiloperatører bruker dyre standardpriser for automatisk roaming, så du betaler mye for bekvemmeligheten. Hvis du ikke er forsiktig, kan du ende opp med en stor regning på slutten av turen. For å unngå dette må du ta de nødvendige skritt for å sikre at du ikke bruker for mye på mobiltelefonsamtaler mens du reiser.

Det første du må gjøre er å sjekke mobilabonnementet ditt. Hvis mobilabonnementet ditt allerede inkluderer en viss mengde ubrukt roaming-samtaletid, trenger du kanskje ikke gjøre noen spesielle avtaler før du reiser. Dette kan spare deg for mye penger i det lange løp. Hvis du trenger avklaring på abonnementet ditt, kontakt tjenesteleverandøren for mer informasjon.

Tips 2: Legg til et roaming-alternativ eller kjøp en roaming-pakke

Roaming-alternativer er en fin måte å spare penger på telefonsamtaler mens du reiser. For en grunnavgift, vanligvis rundt 10 franc, kan du få mye lavere priser for samtaler med roaming. Avhengig av mobiltjenesteleverandøren din, kan et roaming-alternativ spare deg for penger hvis du ringer så få som to minutter. Dette er spesielt nyttig hvis du planlegger å ringe mens du reiser ofte.

Roaming-pakker er et annet alternativ for å ringe mens du reiser. Med en roaming-pakke får du et forhåndsbestemt antall ringeminutter for telefonsamtaler utenfor Sveits. Det er imidlertid viktig å merke seg at noen mobiloperatører begrenser bruken av roaming-pakker til anrop fra land i Europa og, i noen tilfeller, spesifikke andre land. Noen operatører tilbyr roaming-pakker som inkluderer telefonsamtaler og dataroaming.

Legg til et roaming-alternativ eller kjøp en roaming-pakke

Tips 3: Sjekk utløpsdatoer

Enten du trenger å ringe av forretningsmessige eller personlige årsaker, er det viktig å forstå de tilgjengelige roamingalternativene og sjekke utløpsdatoene før du kjøper dem. I dette blogginnlegget skal vi dykke ned i hvorfor det å sjekke utløpsdatoer er avgjørende for å ringe mens du reiser, og hvordan du unngår uventede kostnader.

Roaming-alternativer er bare gyldige i begrensede perioder, fra noen få dager til noen måneder. Noen alternativer kan være gyldige i 30 dager, mens andre kan være gyldige i noen få dager. Det er viktig å sjekke utløpsdatoene til opsjoner og pakker før du kjøper dem for å unngå unødvendige kostnader. Hvis du er Salt-kunde, husk at utløpsmodellen Salt bruker er spesielt ugunstig. Roaming-alternativer er gyldige til den niende dagen i hver måned. Hvis du kjøper en roaming-opsjon 8. juni, får du kun fordel i to dager.

Tips 4: Avslutt roaming-alternativer etter turer

Avslutt roaming-alternativer etter turer

Hovedgrunnen til at du bør avslutte roaming-alternativene etter turer er for å unngå unødvendige avgifter. Anta at du ikke deaktiverer roaming-alternativet etter retur fra en utenlandsreise. I så fall vil alternativet rulle over til neste termin automatisk, og du vil fortsette å bli fakturert for hver termin selv om du ikke bruker roaming-alternativet. Dette betyr at du vil betale for noe du trenger å bruke, noe som er bortkastet penger.

For å avslutte roaming-alternativer etter turer, kontakt mobiloperatøren. De fleste operatører lar deg gjøre dette via deres nettside, mobilapp eller kundeservice-hotline. Du kan også besøke operatørens butikk personlig hvis du foretrekker det. Når du kontakter operatøren din, spesifiser hvilket roamingalternativ du vil avslutte og når du vil at det skal avsluttes.

Tips 5: Roamingkostnader for å svare på anrop

En av de viktigste utgiftene du vil møte når du bruker telefonen mens du reiser, er roamingkostnader for å svare på anrop. Når du mottar et anrop mens du er i utlandet, belaster telefonleverandøren deg et gebyr for rettigheten til å bruke nettverket sitt. Disse avgiftene kan øke raskt, spesielt hvis du mottar mange anrop.

Heldigvis finnes det flere måter å unngå roamingkostnader for å svare på anrop mens du reiser i utlandet. Her er noen av de beste alternativene:

Få et roamingalternativ eller en pakke

Hvis du forventer å motta mange anrop mens du reiser i utlandet, er det en god idé å få et roamingalternativ eller en pakke designet for det formålet. Mange telefonleverandører tilbyr disse alternativene, slik at du kan ringe og motta anrop til en rabattert pris i utlandet. De kan være en utmerket måte å spare penger og holde kontakten mens du reiser.

Slå av roaming

Hvis du ikke trenger å bruke telefonen mens du reiser i utlandet, er den enkleste måten å unngå roamingkostnader for å svare på anrop å slå av roaming helt. Dette vil forhindre at telefonen din kobles til utenlandske nettverk, noe som betyr at du ikke vil bli belastet for noen ekstra avgifter. Dette alternativet er imidlertid bare egnet hvis du ikke trenger å bruke telefonen i utlandet.

Tips 6: Ring med Voice over IP-apper

VoIP-apper, som WhatsApp eller Skype, tilbyr en kostnadseffektiv løsning for telefonsamtaler mens du reiser. Disse appene lar deg ringe online i stedet for gjennom tradisjonelle telefonnettverk. Så lenge du er koblet til et trådløst eller online nettverk, kan du bruke VoIP-apper til å ringe. Det er imidlertid viktig å merke seg at begge parter må ha samme VoIP-programvare installert på enhetene sine.

En av de betydelige fordelene med å bruke VoIP-apper er at de også kan brukes med mobildata. Hvis du kjøper en dataroamingpakke før du reiser, vil VoIP-samtaler ved hjelp av dataroaming være billigere enn vanlige telefonsamtaler til roamingtakster. Vanligvis bruker ett minutts VoIP-anrop 1 til 2 megabyte med data.

I tillegg til å være en kostnadseffektiv løsning, tilbyr VoIP-apper flere andre fordeler for reisende. Noen apper lar deg for eksempel foreta videosamtaler, sende meldinger og dele filer med andre brukere. Dette kan være spesielt nyttig hvis du må kommunisere med kolleger eller familiemedlemmer mens du er på farten.

Tips 7: Bruk Wi-Fi-anrop

Bruk Wi-Fi-anrop

Hvis du har en smarttelefon som støtter Wi-Fi-anrop, og mobiloperatøren din tilbyr denne tjenesten for din spesifikke enhet og abonnement, kan du bruke den til å ringe mens du reiser. Det er imidlertid viktig å merke seg at operatøren din må aktivere Wi-Fi-anrop utenfor Norge. Foreløpig er det bare Salt-abonnenter som kan bruke Wi-Fi-anrop mens de reiser utenlands. Swisscom, Sunrise og andre mobiloperatører tilbyr ikke Wi-Fi-samtaler utenfor Sveits.

For å bruke Wi-Fi-anrop må du koble til et Wi-Fi-nettverk. Når du er koblet til, åpner du bare telefonappen og slår nummeret du vil ringe. Telefonen din vil automatisk bruke Wi-Fi-anrop hvis den oppdager at mobilnettverket er utilgjengelig og du er koblet til Wi-Fi. Du vet at du bruker Wi-Fi-anrop når du ser et Wi-Fi-anropsikon på telefonskjermen.

Wi-Fi-samtaler er et utmerket alternativ for folk som ønsker å holde kontakten mens de reiser i utlandet. Med bedre samtalekvalitet, økt tilgjengelighet og kostnadseffektivitet er det ikke rart at Wi-Fi-anrop blir stadig mer populært.

Tips 8: Unngå mobilabonnement som inkluderer roaming

Mange mobilabonnement inkluderer roaming i abonnementsavgiftene, men disse abonnementene kan være kostbare. Det er viktig å være klar over kostnadene forbundet med å bruke mobiltelefonen mens du reiser. Roamingkostnader kan raskt øke, og du kan ha en høy regning på slutten av reisen. Mange mobilleverandører tilbyr mobilabonnement som inkluderer roaming i abonnementsavgiftene. Selv om dette kan virke praktisk, er det mer kostnadseffektive alternativer.

Hvis du ønsker å spare penger når du ringer mens du reiser, er det viktig å vurdere alternativene dine. Å få et rimelig mobilabonnement og deretter få billige roamingalternativer eller pakker separat er generelt billigere. Du kan finne et mobilabonnement som passer dine behov og budsjett ved å gjøre litt research og shoppe rundt.

Når du leter etter et mobilabonnement, er det viktig å vurdere de ulike alternativene som er tilgjengelige for deg. Med Unifon kan du nyte sømløs tilkobling og krystallklare samtaler uansett hvor du går. Denne innovative enheten er designet for å gi en problemfri Unifon erfaring, slik at du kan fokusere på å nyte reisene dine uten å stresse med å holde kontakten.

Tips 9: Velg et billig mobilabonnement

Noen mobiloperatører tilbyr abonnement og forhåndsbetalte tilbud med rimelige priser for lokal bruk, men krever betydelig høyere roamingpriser enn andre operatører. Disse operatørene har ofte begrensede roaming-alternativer eller svært begrensede muligheter.

Før du tegner et mobilabonnement, er det viktig å gjøre undersøkelser. Sørg for å sammenligne roaming-tilbud når du velger mobilabonnement. Se etter en leverandør som tilbyr rimelige roamingpriser, eller enda bedre, en som inkluderer roamingalternativer i abonnementet.

Når det gjelder telefonsamtaler mens du reiser, vil du unngå å bli rammet av uventede kostnader som raskt kan øke. Du kan nyte reisene dine uten å bekymre deg for å tømme banken ved å velge et billig mobilabonnement med rimelige roamingpriser.

I tillegg til rimelige roaming-alternativer, inkluderer andre faktorer å vurdere når du velger et mobilabonnement datagodtgjørelse, samtale- og teksttillegg og dekning. Se etter en plan som tilbyr nok data, samtaler og tekstmeldinger for å møte dine behov, og sørg for at dekningen er pålitelig i områdene du besøker.

På Nutshell

Det kan være utfordrende å ringe mens du reiser, men med de riktige tipsene og strategiene kan du holde kontakten uten problemer. Å følge tipsene som er nevnt i denne artikkelen kan spare penger, unngå avbrudd og overvinne språkbarrierer. 

Enten du reiser på jobb eller for fornøyelsens skyld, er det viktig å holde kontakten med dine kjære og kolleger, og disse tipsene vil hjelpe deg å få mest mulig ut av telefonsamtalene dine mens du er på farten. Så, neste gang du reiser, ikke la tilkoblingsproblemer stresse deg – bruk disse tipsene for å holde kontakten og få mest mulig ut av reisen.